Blog
Fuar Standı Açmanın Avantajları
Fuara gelen ziyaretçilere ve olası yatırımcılara firmanın yeni ürün lansmanı yapmak: Ürünler firmalar tarafından pazara açılmadan önce olası müşterilere tanıtılır. Kendi aralarında bazı etkenlere göre gruplara ayrılan fuarlarda bu iş için çok uygun olanları vardır.
Fuar Standı Açmanın Avantajları
Fuara gelen ziyaretçilere ve olası yatırımcılara firmanın yeni ürün lansmanı yapmak: Ürünler firmalar tarafından pazara açılmadan önce olası müşterilere tanıtılır. Kendi aralarında bazı etkenlere göre gruplara ayrılan fuarlarda bu iş için çok uygun olanları vardır. Birçok yaş grubundan katılım yapılan fuarlar tanıtım için firmalara uygun ortam hazırlar. Müşterilerin nabzını ölçen firma, katılımcılar tarafından yapılan eleştiriler sayesinde ürününde fark edilen artı yönleri ve eksik yönleri saptar. Firmalar ürünlerini pazara sunmadan önce olumsuz yönlerini olabildiğince gidermeye çalışır. Özellikle endüstri kolları ile ilgilenen firmalar, otomobil, güvenlik, bilişim ve havacılık gibi sektörler için bu tür fuarlarda müşterilere ürün ve hizmet tanıtımı yapmak, katılımcıların nabızlarını yoklamak fazlasıyla önem arz eder.
Firmanızı herkese tanıtmak ve sektörde büyümek için iyi fırsatlar elde edebilirsiniz. Uluslararası markaların katıldığı, uluslararası fuarlarda firmalar markalarını katılımcıların arasında ön plana çıkarmak ve tüketicilerin algısına yerleştirmek için uygun fırsatı bulabilirler. Markaları ön plana çıkartacak stand tasarımları, fuarın medya mecralarında yayınlanan reklamı, ürünün kalitesi, ürünün içeriği, fuarda görevli kişilerin ziyaretçilere karşı olan davranışı, hedef alınan yaş kitlesi, çalışma alanı ve fuarcılık stratejisi gibi binlerce etken firma başarısını fazlasıyla etkiler. Bu nedenle firmalar ve yetkilileri, fuar için karar verilen organizatörler tarafından tasarlanan stratejileri olabildiğince kısa ve etkili bir biçimde yerine getirmelidirler.
Belirlenen hedef kitliye bir anda ulaşmak: Şirketlerin ve firmaların katılım gösterdiği çeşitli fuarlar birçok hedef olarak belirlenmiş yaş kitlesini bir anda aynı konumda barındırır. Şirketler bu tür avantajları iyi bir şekilde kullanabilir. Şirketlerin fuarda tanıtım görevi ile yetkilendirdiği kişiler, gözüne kestirdikleri yaş aralığındaki gruplarla doğru iletişim kurmayı başarırsa, fuara katılımları başarı ile sonuçlanabilir.
Firma ve markaların uluslararası müşteri portföyünü genişletmek: Firmalar açısından fuarlara katılmanın amacı sadece şu an onlara katkı sağlayan müşterilere yeni üretilen ya da mevcut mal ve hizmetleri pazarlamak değil. Aynı zamanda yeni müşterilere yeni ya da mevcut mal ve hizmetleri tanıtmaktır. Firmalar özellikle uluslararası fuarlarda birçok ülkeden birçok yaş aralığından kişiler katılım sağlamaktadır. Ve firmalar onlarla iletişim kurup yeni müşteriler kazanmak ister. Firmalar bu tür fuarlarda geniş bir kitleye sahip olan müşterilere ürünlerini tanıtıp algılarına yerleşerek büyük bir maliyetten kurtulmuş olurlar. Uluslararası fuarlara katılan firmalar için büyük bir kitleye ulaşmak, iletişim bilgilerini derlemek, müşteri portföyünü genişletecek veri tabanı oluşturmak altın tepside sunulan fırsatlardan sadece biridir.
Firma ve marka imajını güçlendirmek: Fuarlarda dikkat edilmesi gereken ve fazlasıyla önem arz eden şeylerden biri, görsel tasarım ve göz zevkidir. Firmaların kurduğu standlar, ürünlerin tasarımı ve standlarda ziyaretçilere sunum yapmakla görevlendirilmiş personelin giyimine kadar her şey özenle dizayn edilmelidir. Şirket yetkilileri, standlarda sunum yapan ve müşteri ile ilgilenen personeller müşteriler ile kurdukları iletişimlerde dil kurallarına, diksiyon ve hitabete önem vermeli iş ahlakını ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmalıdırlar. Fuar sırsında marka imajını güçlendirecek farklı stratejilerden de yararlanılabilir.
Sektördeki gelişmeleri yakından takip etmek: Fuarlar firmaların ulusal ya da uluslararası pazarlara açılması için büyük bir fırsattır. Firmalar fuarlarda sadece katılımcılara ürünlerini tanıtmaz aynı zamanda rakip firmaları gözlemler, güçlü ve zayıf yönlerini gözlemler ve şirketler hakkında veri toplarlar. Aynı zamanda uluslararası fuarcılık gibi fuar türleri, firmaların iletişim ağlarını kuvvetlendirmesine yardımcı olduğu gibi olası yatırımcılarla da tanışmalarına fırsat sunar.
İş birliklerini güçlendirmek: Ulusal ve uluslararası fuar türlerinde yukarıda bahsedildiği gibi yatırım yapmak isteyen sponsor kişiler ile tanışıp iş birliği yapabilirsiniz. Bu sponsorlar Çin, Japonya gibi Uzak Doğu’da gelişmiş teknolojileri ile tanınmış yatırımcıların iş gücü ve geniş ağından faydalanabilirsiniz. Bunun yanı sıra fuara katılım gösteren kişilerden yeni müşteri kitlesi elde edebilirsiniz. Özellikle uluslararası fuarlarda yabancı ülke ağınızı genişletme fırsatını yakalayabilirsiniz.
Pazar payını arttırmak: Yeni ürünleri pazara sürmek ve tanıtmak, satış sözleşmelerine karar vermek Pazar payını arttırıcı etkidedir. Firmalar, uluslararası ihracat için KOSGEB ve İhracatçılar Birliği Desteği gibi yardım fonlarından faydalanma hakkına sahiptir. Bu tür desteklerin şirketler için başarı katkısı sağlaması, şirketin detaylarına kadar belirlediği stratejileri uygulamaya koyması ile gerçekleşir.
Would you like to work with us?
Work with us, and a part of our family to produce custom solutions to your needs, you can get detailed information and contact us at any time.
Add a Comment
You must be logged in to post a comment