Was Ist Die Internationale Messe?

Blog

Was Ist Die Internationale Messe?

Uluslararası fuar, solo fuardan farklıdır. Aralarındaki fark solo fuarlar bir ülkenin başka bir ülkede tek başına düzenlediği bir organizasyon iken uluslararası fuar, sadece tek bir ülke ile sınırlı kalmayan fuarlardır. Bir değil, birden fazla ülkenin birlik olması ile oluşur. Her ülke kendi marka ve mal, hizmetlerini ilgili ziyaretçilere tanıtır

Was Ist Die Internationale Messe?

Uluslararası fuarların avantajları:
Kişilere yeni ürün lansmanı yapmak: Ürünler şirketler tarafından piyasaya sürülmeden önce olası müşteriler tarafından denenmelidir. Çeşitli fuarlar ise bu tanıtım için oldukça uygundur. Birçok yaş grubundan kişilerin katıldığı fuarlar tanıtım için şirketlere uygun ortam hazırlamaktadır. Bu bilgiler şirketler için oldukça önemlidir. Çünkü ürünlerini piyasaya sunmadan önce tanıtmak, müşterilerden aldıkları eleştiriler ile üretilen mal ve hizmetin eksikliğini ortaya koyar. Firmalar bu nedenle ürünü daha fazla geliştirip eksiklerini tamamlamayı amaçlamışlardır. Özellik endüstri kolları ile ilgilenen firmalar, otomobil, güvenlik, bilişim ve havacılık gibi sektörler için bu tür fuarlarda müşterilere tanıtım yapmak, nabız yoklamak fazlasıyla önemlidir.

Markanızı herkese tanıtmak, sektörde büyümek: Uluslararası markaların katıldığı bu tür fuarlarda markanızı ön plana çıkarmak ve tüketicinin algısına markanızı yerleştirmek için uygun fırsatı bulabilirsiniz. Markanızı ön planda tutan standlar, fuarın medyada yayınlanan reklamı, ürünün kalitesi ve içeriği, fuarda görevli kişilerin ziyaretçilere karşı olan davranışı, hitap edilen yaş gurubu ile ürün arasındaki bağlantı, çalışma alanı ve fuarcılık stratejisi gibi birçok etken sizin başarınızı belirleyebilir. Bu nedenle firmalar ve yetkilileri, fuar için organizatörler tarafından belirlenmekte olan stratejileri olabildiğince kısa ve etkili bir biçimde yerine getirmelidirler.

Belirlenen hedef kitleye bir anda ulaşmak: Şirketlerin katılım gösterdiği bu tür uluslararası fuarlar birçok hedef kitleyi bir anda aynı konumda barındırdığı için bu bir avantaj sayılır. Şirketler gözüne kestirdikleri kişilerle doğru iletişimi kurmayı başarırsa, fuara katılımları başarı ile sonuçlanabilir.

Uluslararası müşteri portföyünü genişletmek: Firmalar açısından fuarlara katılmanın amacı sadece mevcutta bulunan müşterilere yeni üretilen mal ve hizmeti tanıtmak değildir. Aynı zamanda yeni müşteriler de kazanmak isterler. Çünkü yurt dışındaki müşteri ziyaretlerinin maliyeti sıklaştıkça artmaktadır. Oysa uluslararası fuarlarda birçok ülkeden birçok yaş kitlesi fuarlara katılım sağlamakta ve firmalar onlarla iletişim kurup ürünlerini algılarına yerleştirerek büyük bir maliyetten kurtulmuş olurlar. Uluslararası fuarlara katılan firmalar için büyük bir kitleye ulaşmak, iletişim bilgilerini derlemek, müşteri portföyünü genişletecek veri tabanı oluşturmak altın tepside sunulan fırsatlardan biridir.

Kurum imajını güçlendirmek: Fuarlarda en önemli şeylerden biri görsel tasarım ve göz zevkidir. Firmaların kurduğu stantlar, ürünler ve stantlarda görev alan personellerin giyimine kadar her şey özenle tasarlanmalıdır. Şirket yetkilileri, stantlarda sunum ve müşteri ile ilgilenen personeller müşteriler ile kurdukları iletişimlerde dil kurallarına ve diksiyona önem vermeli iş ahlakını ve müşteri memnuniyetini önde tutmalıdırlar. Fuar sırasında marka imajını güçlendirecek farklı stratejilerden yararlanılabilir.

Sektördeki gelişmeleri yakından takip etmek: Uluslararası fuarlar, firmaların uluslararası pazarlara açılması için büyük bir fırsattır. Firmalar, uluslararası fuarlarda sadece kendi ürünlerini tanıtıp iletişim ağını genişletmekle yetinmez rakip sektörün ürettiği ve pazarladığı ürünleri de yakından gözlemleme fırsatı yakalar. Uluslararası fuarlar sektördeki rakip firmaların iyi ve zayıf yönlerini saptamak ve şirketler hakkında veri toplamak için uygun ortamı hazırlar.

İş birliklerini güçlendirmek: Yukarıda bahsedildiği gibi rakip firmaların teknolojik gelişmelerini ve onların zayıf yönlerini belirleyebilirsiniz ancak uluslararası fuarların avantajları sadece bulunla kısıtlı değildir. Anlattığımız şeyler gibi aynı zamanda yeni müşteriler ve yatırım yapmak isteyen sponsorlar ile de tanışabilirsiniz. Bu sponsorlar Çin, Japonya gibi Uzak Doğu’da gelişmiş teknolojileri ile tanınmış yatırımcıların iş gücü ve geniş ağından faydalanabilirsiniz.

Pazar payını arttırmaya yönelik stratejiler üretmek: Yeni ürünleri uluslararası pazara tanıtmak ve satış sözleşmelerine karar vermek, Pazar payını arttırıcı faaliyetlerdir. Firmalar, ihracat için KOSGEB veya İhracatçılar Birliği desteği gibi yardımlardan yararlanabilir. Bu tür yardımların şirketler için başarı katkısı olması için incelikle belirlenmiş ve uygulamaya konulmuş strateji belirlenmelidir. Şirketin ürün portföyüne ve hedef kitlesine uygun deneyimli fuar danışmanları, organizatörleri ile işe başlamak strateji belirlemek açısından şirketler için daha kolay olacaktır.

Möchten Sie mit uns arbeiten?

Arbeiten Sie mit uns und ein Teil unserer Familie zu produzieren maßgeschneiderte Lösungen für Ihre Bedürfnisse, können Sie erhalten detaillierte Informationen und Kontaktieren Sie uns zu jeder Zeit.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment